nog wel een aantal lessen nodig. Johannes Kobus was ook een beetje onrustig dit kwam
omdat Henk Laverman (technische commissie) aanwezig was, tevens waren Johannes zijn
Kempenaar die ons goed hebben aangemoedigd. Jan Kempenaar begon de avond met een
aantal mededelingen. Gosse Beerda, die vorige week getrouwd is, mocht deze avond van
zijn vrouw niet op stap (waar een huwelijk al niet goed voor is). Mient Mulder was de grote
afwezige, Mient had iets te vieren, want hij wordt over twee jaar 50 jaar. Tom van der Beek
had een smile van oor tot oor, dit kwam omdat zijn poesje weer terug is. Was vanaf zeven
augustus spoorloos en werd vandaag bij Mient in de tuin terug gevonden (wat moet je
hiervan denken). Nu maar even naar de wedstrijden.
BCV 45+ - Friese Boys 45+
1-0
De eerste wedstrijd was de topper tegen BCV. BCV speelde wat gemakkelijker en kon elkaar
beter vinden. Toch was het een spannende wedstrijd met weinig kansen. BCV kwam toch op
voorsprong toen een speler bij de tweede paal opdook en de bal hoog in het doel schoot.
Friese Boys moest nu meer druk zetten en kreeg enkele kansen, maar gescoord werd er
niet. Dus met 1-0 verloren.
Friese Boys 45+ - V en V '68 45+
2-2
De tweede wedstrijd was tegen V en V '68. Wij begonnen sterk en kregen via Tom een
aantal kansen. Tom wist met een kanonskogel de 1-0 te scoren. Wij waren ook sterker dan
de tegenstander, maar werden wat nonchalant waardoor V en V '68 beter in de wedstrijd
kwam. Wederom kreeg we een doelpunt tegen doordat een speler van V en V '68 bij de
tweede paal opdook. Deze tegentreffer was een tegenslag. Wij begonnen uit de posities te
lopen en er zat geen lijn in. V en V '68 kreeg hierdoor enkele kansen om de 2-1 te scoren,
maar gelukkig stond Johannes goed te keepen en voorkwam een tegentreffer. Aan het eind
van het de wedstrijd braken we nog één keer uit en was het Henk de Boer die Jaap Visser
bediende en die kon simpel de bal met zijn nieuwe schoenen in een leeg doel tikken. De
dozen van Jaap zijn nieuwe schoenen zijn deze avond ook nog gebruikt. Kees Ros had ze
om zijn schoenen gedaan.
VVT 45+ - Friese Boys 45+
1-3
De laatste wedstrijd was tegen VVT. Voor sommige spelers van ons een beladen wedstrijd.
Zij willen alles wel verliezen maar niet van VVT. VVT met Riemer Dorenbos in de gelederen
blijft een lastig ploegje om tegen te spelen. Friese Boys kwam snel op voorsprong door een
afstandsschot van Tom, 1-0. Friese Boys speelde ook beter en dicteerde de wedstrijd via
Jan Hoogsteen werd het nog 2-0. Vanaf dat moment begon Friese Boys weer een beetje
laconiek te voetballen. Enkele Friese Boys spelers moesten de ploeg weer op scherp zetten
en dat lukte. Door een prachtige combinatie kwamen we op 3-0. Dit ging zo snel dat wij niet
konden zien wie scoorde. VVT kwam nog terug op 3-1. Het slotakkoord was voor Jacob
Klaver, die na een voorzet van Kees Ros de 4-1 scoorde. Jappie Borger en Jan Kempenaar
zullen nu zondag wel de hele dag in Twijzelerheide en Zwagerbosch gaan wandelen.
10 oktober is voor de trainers de vervolgcursus in Garijp.
0-3
Eindelijk de eerste drie punten. Na twee verloren wedstrijden werd het wel tijd om nog enige
rol van betekenis te gaan spelen in deze klasse. Ik wil over deze wedstrijd niet teveel
uitweiden, omdat onze spelers na een heel goede eerste helft, waarin ook al de eindstand
was bereikt, gewoon dachten de tweede helft niet meer te hoeven voetballen met een 0-3
voorsprong. Wat ik ze wel kwalijk neem, maar geloof dat ik de enigste ben die zich daar druk
om maakt.
Na twintig minuten de wedstrijd gedomineerd te hebben werd dat ook uitbetaald middels een
prachtig afstandsschot van Dennie de Haan, onhoudbaar voor de overigens uitstekende
doelman van V en V '68. De tweede treffer werd gemaakt in de dertigste min door Marten
Starkenburg, die een voortreffelijke eerste helft speelde en zoals de afspraak was in de rust
gewisseld werd. De uiteindelijke eindstand van 0-3 kwam tot stand middels een meer dan
voortreffelijke aanval over drie schijven via Eberhart Kloosterman, die James van der Bij
prima vrij speelde op links die vervolgens een schitterende voorzet gaf op Sean Humphries,
die de bal lekker binnentikte.
Zoals al eerder vermeld in mijn verslag werd er niet meer gevoetbald in de tweede helft. Ga
en wil ik ook geen verslag van maken. De eerste drie punten zijn binnen en dat is misschien
wel het belangrijkste van deze middag.
Volgende week de wedstrijd tegen buur Kollum en moeten de drie punten gewoon thuis
blijven, zo simpel kan en moet het zijn.
Doelpuntenmakers: Dennie de Haan, Marten Starkenburg en Sean Humphries.
Hardegarijp 4 - Friese Boys 4
0-3
Het vierde elftal behaalde afgelopen zaterdag de eerste overwinning van het nieuwe
seizoen. Hardegarijp werd met 0-3 verslagen. Halverwege was het al 0-3 en de score had
gemakkelijk groter kunnen zijn. Johnny de Vries maakte het eerste doelpunt. Het was
moeilijk te zien wie het tweede doelpunt maakte. Jelle de Haan claimde het doelpunt. Het
derde doelpunt van het vierde elftal werd schitterend benut door Ruben van der Meulen.
Friese Boys kreeg ook nog een penalty. Helaas kon Wesley Feenstra dit buitenkansje niet
benutten.
In de tweede helft werden er geen doelpunten meer gemaakt. Deze wedstrijd maakte Ajunior Pier Kempenaar zijn debuut in het vierde elftal.
Doelpuntenmakers: Johnny de Vries, Jelle de Haan en Ruben van der Meulen.