Sporthal de Kemphaan: 040-2075661 Peter Govers
De Vlasstraat 6, 5561 AJ, Riethoven
Amundsenhal: Amundsenstraat 1, 5554PAValkenswaard 040-2013966
Mocht om welke reden dan ook de zaalwedstrijd (uit of thuis) niet gespeeld kunnen
worden door het team meldt dit altijd aan de zaalcommissie en ga niet op eigen
gelegenheid afbellen bij de tegenstander of de sporthal. Dit kan telefonisch of via
[email protected]. De zaalcommissaris neemt dan contact op met het
wedstrijdsecretariaat van de tegenstander om de wedstrijd af te melden en eventueel een
nieuwe datum af te spreken.
Zaalhockey en ouders
Beste ouders, trainers, coaches,
Om te mogen zaalhockeyen zijn er een aantal voorwaarden nodig, een zaal, materiaal,
planning, trainer/coach, 2 scheidsrechters en OUDERS!
Uw zoon of dochter neemt deel aan het zaalhockey en speelt de thuiswedstrijden in de
Admundsenhal te Valkenswaard, de Koolakkers te Westerhoven of De Kemphaan te
Riethoven.
De Hockeybond verwacht dat er 'ouderlijk' (een volwassene) toezicht is bij de
wedstrijden. Ook de club vindt de aanwezigheid belangrijk maar kunnen dit niet invullen
zonder de ouders. Daarom zullen de coaches en HOD een beroep op u doen om allemaal
een stukje van alle thuiswedstrijden als zaalwacht aanwezig te zijn.
Het HOD team dat in de Amundsenhal, Koolakkers te Westerhoven en/ of de
Kemphaan te Riethoven speelt levert een zaalwacht voor zijn / haar eigen wedstrijd.
Dat is ca. 5 keer per zaalcompetitie een zaalwacht.
De selectieteams in de zogenaamde meer luiken spelen maar 1 weekend thuis, zij moeten
voor alle wedstrijden ook die van de andere wedstrijden (5x) uit die poule een zaalwacht
leveren.
Dus de coach maakt naast een rijschema bij uitwedstrijden ook een schema voor zaalwacht
bij thuiswedstrijden. We vertrouwen op uw medewerking en verantwoordelijkheidsgevoel
voor onze jeugd en uw kind. Is er geen zaalwacht aanwezig bij de aanvang van de
wedstrijd zal de wedstrijd niet doorgaan!!!!!! En zal door de KNHB een forse boete
worden opgelegd aan HOD.
In de zaal is een 'Black box' aanwezig, hierin vindt u een mapje met aandachtspunten voor
een zaalwacht. Verder vind u in dat mapje belangrijke informatie terug die misschien die
Beste zaalwacht,
De taaie van de zaalwacht is o.a. ervoor zorgen dat de teams in de juiste kleedlokalen
terechtkomen en toezicht houden tijdens de wedstrijd in de zaal. (Bezoekende teams in
kleedlokaal 1 en 2(als je de zaal binnenkomt de eerste 2 kleedlokalen links, de teams van
HOD in kleedlokaal 3 en 4 achter de wedstrijdtafel)
Het eerst spelende team van de dag zorgt ervoor dat de balken op tijd gelegd worden.
Het team dat de laatste wedstrijd van de dag speelt ruimt de balken op.
Laat de spelers/speelsters pas hockeyen als de balken er liggen!!
Alle spelers/speelsters en begeleiders/coaches dienen sportschoenen te dragen welke
buiten niet gebruikt worden, hierop wordt streng door de beheerders van de hallen op
gecontroleerd!!!!
En de zolen mogen niet zwart afgeven. Ook de stalen gespen van de klompen en
legguards moeten worden afgeplakt, controleer dat even. Er zijn zalen waar geen
stalen gespen aan de legguards mogen zitten, deze riempjes moeten vervangen
worden door riempjes met kunststof sluitingen.
(te bestellen via: [email protected])
Loop na de wedstrijd van uw team even door de kleedkamers van de teams die
gespeeld hebben om te controleren of er spullen zijn achtergelaten (afgeven
kantinebeheerder) en of er vernielingen zijn aangebracht en meld dit aan de
zaalcommissaris en aan de Kantinebeheerder(ïndien aanwezig)
Ook zal de zaalwacht het scorebord en de tijdwaarneming moeten bijhouden en de
gegeven tijdstraffen die opgelegd zijn door de scheidsrechter. Ook zorgt de zaalwacht
er voor dat de scheidsrechters het DWF invullen. Noteer de uitslag op de bij de blackbox gevoegd wedstrïjdprogramma van die dag. Is er later onenigheid over de uitslag
kunnen we op deze manier de uitslag makkelijk controleren"
Zijn de teams niet op tijd klaar voor hun of haar wedstrijd start toch de tijd¬
waarneming. Dus scheidsrechters start de klok op de tijd die op het wedstrijdformulier
staat, anders benadeel je de volgende wedstrijd die dan ingekort moet worden. De
tijdsplanning van de uren is heel erg strak we kunnen nauwelijks of geen uitloop van
de wedstrijden hebben.
Voor elke wedstrijd is 70 minuten uitgetrokken, inclusief inspelen en rust. Duur wedstrijd
max. 2x30 min. Voor de wedstrijden in de Topklasse is 50 minuten incl. rust en inspelen,
duur wedstrijd max. 2x20 min.
Taken Zaalwacht de Koolakkers
De beheerder van de Koolakkers ontvangt de teams in de kantine van de sporthal en wijst ze
de weg naar de kleedlokalen(of staat op het bord bij de ingang van de sporthal)
De taak van de zaalwacht is in principe hetzelfde als dat van de Amimdsenhal.
Loop na de wedstrijd van uw team even door de kleedkamers van de 2 teams die gespeeld
hebben om te controleren of er spullen zijn achtergelaten (afgeven bij beheerder) en of er
vernielingen zijn aangebracht en meld dit aan de beheerder en de zaalcommissaris en
begeleider van de tegenstander. Ruim de eventuele achtergelaten rotzooi op!!
Het eerst spelende team zorgt ervoor dat de balken op tijd gelegd worden. Het team
dat de laatste wedstrijd speelt ruimt de balken op.
Alle spelers/speelsters dienen sportschoenen te dragen welke buiten niet gebruikt
worden, hierop wordt streng door de beheerders van de hallen op gecontroleerd!!!!
En de zolen mogen niet zwart afgeven.
Ook de stalen gespen van de klompen en legguards moeten worden afgeplakt,
controleer dat even. Er zijn zalen waar geen stalen gespen aan de legguards mogen
zitten, deze riempjes moeten vervangen worden door riempjes met kunststof
sluitingen(te bestellen via: [email protected]
Zijn de teams niet op tijd klaar voor de wedstrijd start toch de tijd waarneming.
Dus scheidsrechters start de klok op de tijd die op het formulier staat.
De zaalwacht zorgt er ook voor dat het DWF door de scheidsrechters wordt ingevuld.
Noteer de uitslag op de bij de black-box gevoegd wedstrijdprogramma van die dag, Is
er later onenigheid over de uitslag kunnen we op deze manier de uitslag makkelijk
controleren'
Indien nodig in de Koolakkers is een computer aanwezig en hebben wïfi(code bij de
bar)
Ook zal de zaalwacht het scorebord en de tijdwaarneming moeten bijhouden en de gegeven
tijdstraffen die opgelegd zijn door de scheidsrechter.
Voor de zaal in Westerhoven is een zaalreglement toegevoegd in de Black-Box.
Het bedienen van het scorebord is hetzelfde als in de Amundsenhal.
Taken Zaalwacht de Kemphaan
De beheerder van de Kemphaan ontvangt de teams in de kantine van de sporthal en wijst ze
de weg naar de kleedlokalen.
De taak van de zaalwacht is in principe hetzelfde als dat van de Amundsenhal en de
Kool akkers. Loop na afloop van de wedstrijd van uw team even door de kleedkamers van de
2 teams die gespeeld hebben om te controleren of er spullen zijn achtergelaten (afgeven bij
beheerder) en of er vernielingen zijn aangebracht en meld dit aan de beheerder en de
zaalcommissaris en begeleider van de tegenstander. Ruim de eventuele achtergelaten rotzooi
op!!
Het eerst spelende team zorgt ervoor dat de balken op tijd gelegd worden in overleg
met de zaalbeheerder. Het team dat de laatste wedstrijd speelt ruimt de balken op, hou
hier toezicht op. Alle spelers/speelsters dienen sportschoenen te dragen welke buiten
niet gebruikt worden, hierop wordt streng door de beheerders van de hallen op
gecontroleerd!!!! En de zolen mogen niet zwart afgeven.
Extra aandachtspunt voor de hal in Riethoven:
De beheerder van de hal is heel erg zuining op zijn zaal en zal onmiddelijk iemand
aanspreken die zich niet aan de zaalregels houdt. Zo is hij heel alert op het spelen met
het juiste schoeisel en voldoende afgeplakte gespen van legguards
De beheerder let er speciaal op dat men op tijd begint met de hockeywedstrijd
Op de aanvangstijd die op het wedstrijformulier vermeldt staat zal hij de
tijdwaarneming starten om zo alle wedstrijden op tijd te laten beginnen.
Noteer de uitslag op de bij de black-box gevoegd wedstrijdprogramma van die dag. Is
controleren. In de Kemphaan is geen computer en wifi aanwezig
voor elke wedstrijd is 1 uur en 10 minuten uitgetrokken, inclusief inspelen en rust.
Duur wedstrijd max. 2x30 min.
Zijn de teams niet op tijd klaar voor hun of haar wedstrijd start toch de tijdwaarneming(als dit
al niet gedaan is door de beheerder. Ook zal de zaalwacht het scorebord en de
tijdwaarneming moeten bijhouden en de gegeven tijdstraffen die opgelegd zijn door de
scheidsrechter.
Voor de zaal in Riethoven is een zaalreglement toegevoegd in de Black-Box
Bediening scorebord
Sluit het scorebord aan,(alleen Amundsenhal)
Stel de klok in op 30 of 20 minuten klok 3000 of 2000
Start wedstrijd na fluitsignaal scheidsrechter druk op start/stop
Wordt de wedstrijd door de scheidsrechter stilgelegd: druk op start/stop
Wordt de wedstrijd weer hervat. druk op start/stop
Scoort het thuisspelend team: druk op score thuis en daarna op+ of 1
Scoort het bezoekende team: druk op score gast en daarna op + of1
Als de 20 of 30 minuten zijn verstreken gaat er automatisch een signaal!
Voor de rust, stel de klok in op 3 minuten (signaal) klok 300
2e helft stel de klok weer in op 20 of 30 minuten
Wordt de wedstrijd weer hervat. druk op start!stop
Scoort het thuisspelend team: druk op score thuis en daarna op + of 1
Scoort het bezoekende team: druk op score gast en daarna op + of 1
Het scorebord in de Kemphaan in Riethoven en de Koolakkers te Westerhoven staan altijd
klaar op de wedstrijdtafel Zijn er problemen met het scorebord de beheerder helpen u dan
weer verder.
Het scorebord van de Amundsenhal kan soms niet aanwezig zijn in de hal.
Als de bar open is kan je daar het scorebord vragen. Als de bar gesloten is zal je het
Kleding en uitrusting:
Reglementair is omschreven, dat de kleding en uitrusting van een speler(ook van de
doelverdediger) geen delen mag bevatten, welke schade aan de speelvloer kan veroorzaken, of
gevaar opleveren voor andere spelers.
UITRUSTING DOEL VERDEDIGERS!!!
Doelverdedigers mogen geen materiaal gebruiken, dat gevaarlijk is voor de medespelers en
beschadiging kan aanbrengen aan de vloer (ter beoordeling van de zaalbeheerder met
assistentie van de zaalleider/zaalwacht).
Beenbeschermers moeten worden voorzien van safeguards (afschermkapjes over de gespen),
klittenband of kunststofsnelsluiters.
De klompen dienen een vlakke zool of riemen zonder metalen delen te hebben en mogen
zijn voorzien van riemen met klittenband of kunststofsnelsluiters)
Voor de legguards kan de keeper indien zij/hij dat wil bij mij hoezen lenen
Dit is makkelijker bij een sliding van de keeper(schuifit wat makkelijker over de vloer)
Zijn er keeperspullen (klompenjwaar een metalen gesp op zit zorg er dan voor dat de gesp
niet onder de klomp terecht komt maar aan de bovenkant blijft zitten.
Draai dan sterke (duck)tape over de klomp heen en zodanig dat de metalen vast en bovenop
komt te zitten en dus de vloer niet kan beschadigen en de medespelers niet kan verwonden
Er zal in de 3 zalen waar HOD haar thuiswedstrijden speelt door mij en of de zaalwacht en de
zaal eigenaar op gecontroleerd gaan worden.
Ook de zaal eigenaren bij uitwedstrijden gaan hierop steeds meer controleren.
Zaalregels tijdens trainingen
Amundsenhal:
Willen jullie aub de trainingstijden in acht nemen de Amundsenhal!!!
En denk aan het juiste schoeisel, pas in de zaal aantrekken
Als men bijv. een trainingstijd heeft van 17:00 tot 18.00 uur is het de bedoeling dat het
volgende team ook om 18:00 uur kan gaan beginnen.
Ben je het laatste hockey team dat traint en komt na jullie een andere sportvereniging
moeten de balken ook om 18:00 uur zijn opgeruimd en weer op zijn plaats zijn gezet
(met de roestvrij stalen pennen naar de muur toe gericht) en de hockeyballen in de kast
van HOD in de eerste nis.
Als je 5 minuten voor einde van je trainingstijd begint met het opruimen van de balken
ben je op tijd klaar. Voorlopig zal de toezichthouder van de gemeente Valkenswaard
hierop gaan toezien of men zich aan de trainingstijden houdt.
De sleutel van de Amundsenhal voor aanvang van de training van het eerst trainende
team bij mij thuis ophalen(sleutel en na afloop van de training door het team dat het
laatst heeft getraind)weer inleveren bij mij op onderstaand adres.
De sleutel is te vinden onder de rubberen mat bij de voordeur.
Were Di:
Ook en vooral in Were Di de trainingstijden in acht nemen!!!!
Geen fietsen en bromfietsen plaatsen bij de ingang, maar in de daarvoor bestemde
fietsreldcen 100 m verderop. De zaalschoenen pas aantrekken in de kleedlokalen, en de
zaal betreden via de kleedlokalen. De begeleiders/trainer zaalschoenen aan of zaalslofjes
aantrekken(liggen bij de ingang)
Voor men begint met hockeyen de balken leggen, de goals plaatsen en voor alle deuren
dunne gymmatten en voor de roldeuren dikke gymmatten plaatsen. Zeker niet
hockeyen als er geen balken liggen en nog geen matten voor de deuren staan.
Gebruik de zitbanken niet als zaalbal ken!!! En geen gebruik maken van de klimrekken
en klimtouwen.
Op tijd stoppen met de trainingen zodat je op de eindtijd van de training klaar bent en
dat het volgende team of een andere sport op tijd kan beginnen. Het laatste team dat
getraind heeft moet zeker niet vergeten om de goals terug te hangen en de zaalbalken op
te ruimen en de matten terug te plaatsen op de piekwaar ze horen. Op deze punten zal
door de toezichthouder(s) van de gemeente streng worden gecontroleerd. Deze zijn
aanwezig aan het begin en einde van de trainingen.
Het zijn wel wat handelingen die het team moet verrichten, maar in het verleden is HOD
uit de zaal verbannen wegens beschadigingen van een aantal deuren. Mocht dit weer
voorvallen zal onmiddellijk verbod volgen voor HOD voor altijd!!!!!
Naast de toezichthouder van de gemeente kan ook iemand van Were Di komen
controleren!!!! Volg de aanwijzingen op van deze mensen en toon respect voor ze, dat is
vorig jaar wel eens fout gegaan. Dus neem de zaalregels in acht.
De zaal wordt geopend door de toezichthouder van de gemeente voor aanvang eerste
training van de dag. Ook zal hij de hal sluiten na de laatste zaaltraining.
De zaal in Were Di heeft geen kast om de zaalballen op te slaan, deze moeten dagelijks
door het eerste trainende team bij mij worden opgehaald en moet door het laatst
trainende team weer bij mij worden ingeleverd op onderstaand adres. De zaalballen
liggen achteraan onder de carport. En kunnen na afloop daar weer worden neergezet.
Trainingen tijdig afzeggen bij mij, dan kan ik volgende team op tijd hierover
informeren en eventueel een ander team vinden om het lege trainingsuur op te vullen