F2 en A1 eerste JeugdBord Bingo winnaars!!!
Aan het begin van het seizoen zijn we begonnen met de JBB, de Jeugdbord Bingo. Voor sommige van jullie
al een beetje bekend, voor andere waarschijnlijk totaal nieuw.
Even een kleine opfrisser; wat is de Jeugdbord bingo nou ook al weer. Op het Jeugdbord in de ZCFC
kantine worden elke week de uitslagen en resultaten van alle jeugdteams gepresenteerd. Hier kun je zien
hoe je het als ploeg doet en wat de concurrentie heeft gedaan.
Op dit jeugdbord vindt je ook een Bingokaart. Op deze kaart staan alle uitslagen van 0-0 t/m 6-6. Het spel
gaat als volgt. Als je een wedstrijd wint of gelijkspeelt wordt die uitslag weggestreept van de Bingokaart.
Zo verdwijnen er steeds meer uitslagen. Bij het wegstrepen beginnen we bij de uitslag van de F3, dan de
F2 en zo verder tot de A1.
Als jou team het laatste open vakje in een diagonaal, verticaal of een horizontale lijn wegspeelt hebben
jullie Bingo. Drie mogelijkheden om te winnen dus.
In de afgelopen speelronde heeft de F2 met 4-0 gewonnen bij WSV. Deze uitslag zorgde ervoor dat het
laatste vakje in de verticale lijn werd weggestreept en daarmee was de F2 het eerste team dat zich
winnaar van de Jeugdbord Bingo mocht noemen “ZCFC F2 GEFELICITEERD!”. Als prijs zullen zij voor het
hele team chips en een flesje AA in ontvangst mogen nemen.
In dezelfde speelronde zorgde de 0-2 uitslag van de D2 bij Zaanlandia ervoor dat de 0-4 van de A1 bij DZS
een horizontale lijn vormde. Hiermee werd de A1 de tweede winnaar “ZCFC A1 GEFELICITEERD!”. De A1
zal voor elke speler een consumptiebon voor de bakhoek ontvangen.
Er zijn nu nog twee uitslagen over die voor de diagonale lijn kunnen zorgen 4-2 en 5-5… Volop kansen dus
nog.. als ook deze prijs gevallen is, starten we weer met een nieuwe Bingokaart.
Met sportieve groet
Het Jeugdbestuur
3
4
B1 zit goed in zijn/haar vel
Na een goede wedstrijd afgelopen zaterdag stond vandaag Purmerend B1 op het programma. Deze lijn
doorzetten en een lekkere pot ervan maken net als vorige week. We moesten starten zonder Yarrel,
Jeffrey en Sietze , allen in de lappenmand.
Met de ingeroepen hulp van de B2 spelers, Nordin en Rafael, gingen we deze strijd weer aan. De B1
startte direct weer goed. Goed samenspel, mooie combinaties en het tempo lag vrij hoog. Ja, de lijn werd
doorgezet en Purmerend kreeg het vrij snel moeilijk. Een enkele keer kwam Purmerend erdoor maar
stuitte op onze keeper en of onze laatste lijn. Na 15 min spelen gebeurde er toch iets wat erg vervelend
was, Marcel rende achter de bal aan en greep naar zijn hamstring , na een behandeling van Roland werd
toch besloten dat hij niet verder kon spelen. Er werd gewisseld en het spel ging op de zelfde lijn verder.
Het was wachten op ons eerste doelpunt maar hij ging er gewoon niet in. Vele mooie aanvallen en
combinaties gezien waar we langs de lijn met veel plezier naar konden kijken.
De scheids floot en gingen we rusten met 0-0. Tsja wat moet je dan zeggen in de rust . Het spel gaat goed
maar nu nog een doelpunt. De tweede helft begon en ZCFC speelde net zoals de eerste helft, goed en
degelijk.
Purmerend moest het toch wel alleen van zijn counters hebben en de snelle spits die rond de middenlijn
hing. Vele malen werd deze man niet bereikt of in de kiem gesmoord door onze uitstekend werkende
verdediging. Maar dan zal je altijd zien ,speel je zelf de mooiste wedstrijd van je leven knalt deze spits
toch slim erdoorheen en kon vanaf de middenlijn doorstomen achtervolgt door onze verdediging. Een op
een op onze keeper af en schoot hem in het doel. Bam, sta je toch 1-0 achter, pffff da’s balen.
De B1 bleef lekker door voetballen. Vele pogingen op doel van Purmerend, af en toe leek het wel een
flipperkast. Dat de keeper van Purmerend niet 1 engeltje op de lat had zitten maar een heel elftal was
voor mij de enige verklaring waarom we niet dik voor zouden moeten staan.
Zcfc bleef door beuken op het doel en de doelman en eindelijk, door een mooi schot van Jesse 1-1. Helaas
was er niet genoeg tijd om op een voorsprong te komen en moesten we met een punt genoegen nemen.
Weer een puike pot van dit zeer gedreven B1 team!
FC Amsterdam is uit de poule gehaald, dus dit is onze eerste wedstrijd in de stand.
een
verstandelijke of lichamelijke beperking.
Het G1-team is op zoek naar versterking en kan nog
enkele spelers gebruiken. Heb jij zin om op de
woensdagavond van 19:30 t/m 20:30 uur te trainen en
op zaterdag te voetballen? Meld je dan aan bij dit
enthousiaste en gezelligste voetbalteam van de
Zaanstreek.
Je kunt je aanmelden bij trainer Jan Visser (email [email protected]), of voorzitter van de Gcommissie Sjoeke Volcklandt (Telefoon: 075 – 6161002, email: [email protected])
5
6
Verdiende winst van de D3 in Edam!
Na een teleurstellende wedstrijd tegen SVA D5 vorige week moesten we zaterdag naar Edam om daar te
gaan strijden tegen de plaatselijke D2. Het was nog de vraag of de wedstrijd doorging vanwege het
slechte weer maar er volgde geen afbericht en daarom met zijn allen naar Edam.
Daar aangekomen moesten we de kleedkamer delen met een andere club die nog uitgebreid wilde
douchen maar uiteindelijk konden we ons omkleden en ons richten op de wedstrijd. Nog even de wedstrijd
tegen SVA kort besproken en vooral wat daar goed ging en waarvoor we moesten opletten. We gingen het
veld op wat er goed bijlag, het werd droog en de D3 ging goed van start. Lag dat toch wel aan de
aanvangstijd? De 1e helft had de D3 de wedstrijd onder controle met vele kansen maar helaas gingen ze er
niet in. Vlak voor de pauze was er nog een flipperkast situatie voor het doel van EVC, zoveel benen, paal,
speler, nog eens paal, nog een paar benen maar helaas ging deze kans er ook niet in. Rust 0-0.
In de pauze alleen maar gezegd dat als we zo door zouden gaan we deze wedstrijd konden winnen. Vol
goede moed begonnen we de 2e helft en drongen de tegenstander op hun eigen helft. Ik zag goede
aanvallen, er werd hard gewerkt om de bal af te pakken en goed samengewerkt.
Het kon niet uitblijven en we kwamen al snel op 1-0 door een goal van Jermo. EVC probeerde het nog
wel, er liepen wel een paar goede spelers rond met een goed schot in de benen maar verder dan een bal
op de lat kwamen ze niet. De 2-0 begon op het middenveld, goed overgespeeld en uiteindelijk kwam de
bal bij de oplettende Wessel die de bal tegen het net schoot. De 3-0 werd gescoord door Jari die een
goede pass kreeg van Kevin van de rechterkant . Kevin legde de bal panklaar neer tussen de keeper en een
EVC speler, Jari kon de bal zo in het doel schieten. Eigenlijk vond ik deze goal de mooiste omdat er door
Sam, vanuit de verdediging lopend naar het middenveld, de bal naar de zijkant de bal speelde en daarna
dan de goede voorzet. Dat oefenen we ook op trainen en mooi om te zien als het in de wedstrijd ook lukt.
Al met al een mooie voetbalochtend met een verdiende overwinning die we meenamen naar Zaandam.
Dennis
Team-effort ZCFC 1
Op een zeer moeilijk bespeelbaar veld en dan druk ik mij nog mild uit, startte Zcfc in een gewijzigde
startte.
Trainer Romer had zijn manschappen gesommeerd, de lange bal te spelen, daar op bovengenoemd veld
moeilijk bleek te combineren.
Wieringermeer had met de stelling van Romer weinig moeite, daar ze altijd de lange bal spelen en via een
snelle counter rap bij het doel van de tegenstander willen komen. Uit een van die counters viel ook het
eerste doelpunt. Grensrechter Hans Tilburgs, vlagde voor buitenspel, maar zijn signaal werd niet
overgenomen door scheidsrechter Pijlman (zoon van de beroemde oud DWS speler Pijlman). ZCFC deelde
nog enkele spelde prikken uit via Robbie de Jonge en Bjorn Keetbaas, maar dit had geen succes tot
gevolg. Na een half uur spelen moest Bjorn Keetbaas zich laten vervangen door Chris Visser( nog teveel
naweeen van zijn scooterongeluk).
In de rust verving trainer Romer Peter Nieuwenhuizen voor Bodhy Smis om de centrale middenveld positie
in te vullen en dat bleef niet zonder gevolgen. Bodhy pakte de zaken zeer energiek op, heerste op het
middenveld en ging voorop in de strijd.
Zonder de overige spelers tekort te doen, moet ook het uitstekende spel van Chris in de tweede helft
vermeld worden, met zijn rushes stichtte hij veel gevaar en uit een van die rushes ontstond het tweede
doelpunt van Zcfc, gescoord door Marijn Esman, die de bal loepzuiver over de keeper van Wieringermeer
in het doel deed belanden, kort hiervoor had Hiddo Haanstra, na een assist van Jasper Breedijk de stand
gelijk getrokken.
Hierna ontstond een waar gevecht met kansen aan beide kanten. ZCFC had de wedstrijd al lang in het slot
moeten gooien, Robbie zette Jasper en Marijn vrij voor de keeper, maar zij faalden opzichtelijk, (lag aan
het veld!) zullen we maar zeggen. Toen dacht Robbie de Jonge ”Dan doe ik het zelf maar” en hij hield
woord, vijf minuten voor tijd, bracht hij aan alle spanning een eind en scoorde de 3-1 in tweede instantie.
Een geweldige team prestatie!
7
06-46370576
8
C1 neemt revanche op Volendam
Weer uit bij Volendam. Toeval bestaat niet zou je zeggen. Nadat we vorig seizoen al in de competitie
zaten met Volendam, zitten we nu weer ingedeeld bij hun C3. Helaas was ook nu de eerste wedstrijd uit
bij Volendam. Vorige keer speelde wij uiteindelijk knap 2-2 tegen de latere kampioen. Ook dit seizoen zal
Volendam weer in de top mee draaien. We zullen dus nu gelijk de drie punten moeten wegkapen om mee
te doen om de titel dit seizoen. We gingen vandaag weg met dezelfde elf namen als bij de oefenwedstrijd
tegen Oosthuizen. De basis elf was de volgende: Dylan; Constance, Jesper, Steven, Julia; Patrick, Jamey,
Martijn; Olaf, Justin, Menno. Op de bank zaten: Annelore, Colin en Thijs.
De wedstrijd begon in ieder geval meteen goed. Al na drie seconden was er een enorme kans voor Olaf.
Deze werd helaas nog niet benut. Toch bleven we kansen creëren. We stonden goed en speelden
Volendam toch aardig van de mat. Volendam had een paar counters, maar wist voetballend nog geen vuist
te maken. Toch waren we nog niet helemaal tevreden, want er viel maar geen goal. De laatste pass of de
afwerking was steeds net niet goed genoeg. Hierdoor was Volendam nog steeds gevaarlijk met counters.
Ze bleven toch regelmatig opduiken voor het doel van Dylan. Pas na 28 minuten was het dan eindelijk
raak. Olaf nam een goeie corner die de keeper net boven zijn hoofd ging. Zo kon Jesper de bal binnen
lopen en zo zijn derde competitiedoelpunt maken.
Na deze goal begonnen de passes wat meer aan te komen. Toch waren we uiteindelijk wel afhankelijk van
een geweldige individuele actie van Menno. Menno passeerde gemakkelijk een paar man en vervolgens ook
de keeper. Zo werd de scheidsrechter beloont voor zijn langer door laten spelen, met een 0-2 voorsprong
voor ZCFC. Nadat de scheids uiteindelijk vijf minuten had laten doorspelen, besloot hij dat Volendam er
niet meer uit kon halen in deze eerste helft en floot hij af.
In de rust viel er niet heel veel te zeggen. We stonden goed, we speelden goed en we stonden met 0-2
voor uit bij Volendam. Wat wil je nog meer zou je zeggen? Er mocht meer druk gezet worden. We moesten
meer als collectief druk zetten om de bal op hun helft te houden. De betere voetballers van Volendam
liepen namelijk in de voorhoede en zeker niet achterin. Na een lekkere beker limonade gingen we weer
richting het veld.
De tweede helft begon voor ons wat slordig. We speelden nu met de wind in de rug en besloten meer de
lange bal te hanteren. Volendam kreeg zo even voetballend iets meer de overhand. Net nadat Annelore
Steven had vervangen moest Jamey het veld geblesseerd verlaten. Een tackle op de enkel van Jamey werd
door de scheids gezien als tackle op de bal en dus helaas niet eens bestraft. Thijs viel in voor Jamey en
Olaf ging op nummer 10 spelen.
Zoals zo vaak wist Thijs ook nu weer tijdens een invalbeurt te scoren. Hij stond net koud twee minuten in
het veld of het was al raak. Een goede loopactie en voorzet van Justin ging hieraan vooraf. Voor het doel
waren Patrick en Thijs die tegen elkaar op knalde met nog een speler van Volendam erbij ook. De keeper
dook onder de bal door en de bal belandde op het hoofd van Thijs. Zo stonden we na iets meer dan 50
minuten op een 0-3 voorsprong. Niet veel later liet onze topscorer ook nog van zich spreken. Justin had
het de hele wedstrijd al vrij moeilijk met zijn tegenstanders en wist er maar niet helemaal vanaf te
komen. Tot het moment dat Colin klaar stond om in te vallen voor Justin was daar dan eindelijk zijn goal.
Een mooie solo randje zestien besloot hij met een shot langs de keeper en in het doel. Zijn negentiende
doelpunt dit jaar en de 0-4 in deze wedstrijd.
Na 70 minuten speeltijd en dus tijd om te fluiten stond het 0-4 voor ZCFC. Onbegrijpelijk genoeg was de
scheids het hier niet helemaal mee eens. Hij dacht dat er nog wel wat te halen viel voor Volendam. Zo liet
hij uiteindelijk tien minuten langer door spelen dan de aangegeven tijd. Hierin wist Volendam nog een
keer te scoren. Toen zelfs de coach van Volendam zich ging ergeren aan de scheidsrechter en Ed en mij al
had gefeliciteerd met de overwinning, floot hij pas af.
Een veel betere start hadden wij ons niet kunnen wensen. Na een supertraining woensdag lieten jullie ook
vandaag zien enorm gegroeid te zijn. Als je uit bij Volendam bijna 70 minuten lang de wedstrijd kan
domineren lever je een puike prestatie af. Belangrijke speler was net als tegen Oosthuizen vooral weer
Menno. Menno is enorm in vorm en laat tijdens wedstrijden en trainingen zien dat hij enorm is gegroeid en
ook stappen wil blijven maken. Toch ging de Man of the match deze week naar Patrick Pieters. Na een
half jaar C2 hebben we Patrick bij de C1 groep gehaald om te kijken of Patrick de stap kan maken. Tijdens
trainingen liet Patrick al een prima niveau zien en ook vandaag heeft hij 85 minuten lang laten zien dat hij
erbij hoort.
Ondanks deze mooie overwinning zijn we er nog lang niet. Nadat we vorig seizoen de titel hebben laten
lopen, willen wij hem dit seizoen toch graag wel winnen. Hopelijk kunnen jullie deze grote stappen
blijven maken, dan hebben wij er alle vertrouwen in.