Zondag 5 oktober 2014 Steenwijker Boys wervelt in de

Zondag 5 oktober 2014
Steenwijker Boys wervelt in de eerste helft.
Deze zondag kregen de Boys uit Steenw ijk met v.v. Nieuw Roden een volkomen onbekende tegenstander op bezoek
op Sportpark De Koperberg.
Met 2x w inst en 2x verlies hadden de gasten zich een plaats in de middenmoot van 4B verschaft. De Boys moesten
dus op hun tellen letten.
En dat deden ze ook. Steenw ijker Boys startte zeer aanvallend en direct vanaf de aanvang w erd Nieuw Roden flink
onder druk gezet.
De geelzw arten kw amen w erkelijk flitsend uit de startblokken en met snel combinatiespel en veel bew egende spelers
w erd Nw Roden in deze beginfase compleet overrompeld en de geelzw arte supporters w erden getrakteerd op Hoge
School voetbal.
De Boys maakten duidelijk w ie er vandaag de baas is op De Koperberg. De verdediging van Nw Roden w ist niet w aar
ze het zoeken moest en zag de ene aanval na de andere op zich afkomen, of beter gezegd, over zich heen komen.
In de 8 e minuut w as het dan ook al raak voor Steenw ijker Boys: na een aanval over veel schijven, w erd na een
overtreding op Jarno Muis de voordeelregel perfect toegepast door de goed leidende man in het zw art. Jarno stuurde
Justin Heinen de diepte in en Justin zette vanaf de achterlijn de bal laag en hard voor, precies voor de voeten van de
vrijstaande Frank Knevelbaard die beheerst en eenvoudig de 1 -0 liet aantekenen.
Nauw elijks bekomen van deze achterstand kon de keeper van Nw Roden in de 12 e minuut opnieuw de gang naar het
net maken. Deze keer w as het Jeroen Braad die op links zijn t egenstander in de luren legde en de bal bij de 2 e paal
panklaar op het hoofd van Jesper Welling deponeerde: 2 – 0.
Steenw ijker Boys bleef in een hoog tempo voetballen om de score proberen uit te breiden. Er w erd nog een aantal
goede kansen gecreëerd en ook de scherp indraaiende hoekschoppen van Jeroen Braad zorgden steeds w eer voor
gevaar, maar met kunst en vliegw erk w isten de gasten uit Nw Roden erger te voorkomen.
Zo af en toe kw am Nw Roden onder de druk van Steenw ijker Boys vandaan en dat resulteerde na ruim een half uur
spelen in een goede kans voor één van de blauw /w itte spitsen, maar doelman Sybren Boschma bleef koel en de
situatie meester.
In de 43 e minuut viel dan toch de 3 -0. Tegen w eer een scherp indraaiende corner van Jeroen Braad zette Jacco
Schaap zijn hoofd en de bal belandde achter de doelman van Nw Roden.
Met deze comfortabele voorsprong dacht menig Boys-supporter met een gerust hart de koffie in de kantine al op te
kunnen zoeken. Echter, hierdoor misten zij de foutieve terugspeelbal van Cu neyt Ata. Zijn te zachte pass op doelman
Sybren Boschma w erd eenvoudig onderschept door Sander Drent die vervolgens simpel Sybren kon omspelen en de
bal in het verlaten doel kon schuiven. Ruststand 3 – 1.
Helaas konden De Boys het hele goede spel van de eerste helft geen vervolg geven in de tw eede helft. Er w as iets
meer evenw icht in de strijd en w aar de Boys er de eerste helft nog lustig op los combineerden, w erd nu te snel en te
vaak de lange bal gehanteerd en individuele acties net iets te ver doorgevoerd.
Aangezien ook Nieuw Roden voornamelijk met lange ballen hun beide spitsen probeerde te bereiken w erd het kijkspel
er niet fraaier op. Deze beide spitsen w erden overigens heel goed in bedw ang gehouden door de sterk spelende
mandekkers aan Boys-zijde Melvin Achter en Jordie van Hien. De enige speldenprikken van Nw Roden ontstonden na
spelhervattingen.
Jacco Schaap w erd nog een keer vrij voor het doel gezet na een mooie pass van Jeroen Braad, maar Jacco w ist de
bal niet onder controle te krijgen. Toch w as ook het slotakkoord voor de Steenw ijker Boys: in de 85 e minuut w as het
Jeroen Braad die een mooie aanval doeltreffend w ist af te ronden.
Aanstaande zondag w acht de derby in en tegen Steenw ijkerw old. Dergelijke w edstrijden zijn w edstrijden op zich,
w aarbij de stand op de ranglijst geen enkele rol speelt. Trainer Hendry Los zal ongetw ijfeld de Steenw ijker Boys w eer
op volle scherpte en gretigheid proberen te krijgen voor deze confrontatie.