Nieuwsbrief 3
Dames 1, prestatie van formaat!
Dames 1
Schreef ik vorige week dat onze dames het moeilijk konden krijgen in Nijmegen en elk puntje
meegenomen was. Bleek dat onze dames een fantastische wedstrijd gespeeld hadden en
dat ze deze “angstgegner” (waar vorig seizoen nog kansloos met 5-1 van verloren werd),
gewoon in de zak hadden.
De eerste 10 minuten verliep de wedstrijd stroef. Het was wennen aan het warme weer en
ook het zware zandveld (semiwater) werkte niet mee.
Daarna merkten we dat we steeds meer grip op de wedstrijd kregen. Onze opbouw van de
aanval werd steeds beter en de druk op QZ nam toe. QZ kwam maar moeilijk in de wedstrijd.
En dus kregen onze dames ook kleine kansen, maar die werden in deze fase van de strijd
nog niet verzilverd. Dames 1 speelde de eerste helft, tot grote ergernis van QZ,
gecontroleerd uit. Ruststand 0-0.
Het begin van de tweede helft was lastiger voor onze dames. QZ kwam gemotiveerd het veld
in, ging met 4 spitsen spelen en wist daardoor meer druk op onze verdediging te zetten. Het
waren lastige eerste minuten, maar gelukkig zagen we het gevaar en pasten wij onze
speelwijze aan in een 4-4-2 opstelling. Zo
kregen we weer meer grip op de wedstrijd.
achterlijn te bereiken en bracht nu Fleur
Middendorp in stelling om de 3-0 te maken.
nog gered.
Het eindsignaal klonk en wij hadden onze eerste 3 punten te pakken! Hoe anders verliep dat
de laatste jaren. Een enorm mooie overwinning door een fantastische teamprestatie!
Dames 1 – HBS
Zondag, 14 september 2014 om 12:45 uur, ontmoet dames 1 HBS, een niet te
onderschatten tegenstander. Toch schat ik de kans voor Dames 1 (na de prestatie van
zondag) hoger in. Zeker met steun en aanmoediging van onze supporters moeten we toch
weer puntjes kunnen pakken.
Kom zondag genieten van de prestaties van ons Dames1 op “Het Hoge Laar”!
Sponsoren gezocht voor:
After-match trui voor Dames 1
Wie wil er nu niet geassocieerd worden met de prestaties van Dames 1.
Dat kan! Uw naam, bedrijf of tekst naar keuze kunt u op de after-match trui laten zetten van
dames 1.
Dames 1 zoekt daarvoor sponoren, ouders, relaties, opa's en oma's of anderen. Zondag na
de wedstrijd Dames 1 – HBS komen de speelsters van Dames 1 persoonlijk langs om uw
bijdrage te vragen. Bent u er zondag niet en wilt u toch uw bijdrage leveren, neem dan
contact op met Sabine van Eijk, Emmawijk 23, 8011 CN Zwolle, tel.: 038-4236757.
Uw bijdrage wordt niet alleen gebruikt voor de trui, maar ook om, tijdens de winterstop, naar
een trainingskamp te kunnen in het buitenland.
De grote de afdruk van de tekst op de after-match trui is afhankelijk van uw bijdrage:
Klein: € 20,00, middel: € 100,00, groot: €250,00, super: € 500,00
Voorbeeld van een after-match trui
van het oude Dames 1 team.
Heren 1
Arnhem – Heren 1
Zondag, 14 september 2014 om 14:45 uur, start Heren 1 de competitie met een
uitwedstrijd bij hockeyclub Arnhem in Velp. De verwachtingen van Heren 1 zijn hoog
gespannen dit seizoen. Coach Bert Bunnik gaat ervoor dat Heren 1 dit seizoen in de top van
de eerste klasse meedraait. In de tweede helft van de competitie zien we dan wel of dat ook
voor het kampioenschap zal zijn. In ieder geval was aan het oefenprogramma van Heren 1 te
merken dat onze heren er wel voor willen gaan. Afgelopen zondag werd Phoenix uit Zeist
nog met 3-0 verslagen. Voor de belangstellenden is een ritje naar Velp zeker de moeite